Onthaast, Wees Creatief en Geniet van de natuur

Onthaast, Wees Creatief en Geniet van de natuur

Ikebana Video Lessen

Elke week een nieuwe schikking!


Je hebt toegang tot alle lessen en deze die we nog gaan publiceren. Alle lessen gepubliceerd na maart 2021 zijn ondertiteld in het Nederlands.

Bloei open met ikebana

Door het combineren van verschillende diepgaande leertechnieken, begeleiden we mensen wereldwijd op hun ikebana reis met online en in-person lessen en workshops. 

Ikebana, Japans bloemschikken, is meer dan alleen het schikken van bloemen. Het is een filosofie en levensstijl die je helpt te vertragen, te groeien en innerlijke rust te vinden door het ontwikkelen van creatieve vaardigheden om prachtige levende kunst te maken. 

Hoe fixeer je materiaal in grote en onregelmatige vazen?


Als je start met ikebana, begin je met eenvoudige vazen. Maar gaandeweg verzamel je vazen met interessante en onregelmatige vormen. Het is uitdagender om in deze vazen te schikken, en de basis fixatietechnieken werken niet altijd.

Deze module behandelt technieken om te schikken in tsubo vazen, onregelmatige vazen, en grote potten. We zullen ook leren hoe je zware takken kan fixeren.  

Wat zal je leren?

Je leert hoe je mooie arrangementen maakt, en je begint aan een traject.

  • Maak eenvoudige en meer gevorderde schikkingen in stap-voor-stap videolessen.
  • Leer over planten en stem de schikkingen af op de vier seizoenen.
  • Kom tot rust en vind rust in de schoonheid van een bloem of zelfs een kromme tak.
  • Laat je inspireren 

Er zijn meer dan 150 video's. En bijna elke week wordt er een nieuwe video gepubliceerd. Alle videos gepubliceerd na februari 2021 zijn ondertiteld in het Nederlands. Je vindt een voorbeeld onderaan deze pagina.

Reviews by our members


Read here the reviews of some of our members.

Louise Worner
Sogetsu Ikebana Teacher


"Ilse is a creative and passionate Sogetsu ikebana teacher. Her extensive experience, and clear explanations make her a wonderful teacher for both beginner and experienced ikebanaists. Ilse teaches face-to-face classes in her atelier, as well as weekly e-courses. Ilse's e-courses are a great way for anyone living outside of Belgium to follow her classes and learn a creative approach to ikebana."


Mary Pearson,
Sogetsu Ikebana Teacher


"Continuing development is important and Ilse’s lessons have added an extra dimension to my ikebana studies. The topics are well presented with clear explanations, sharing tips and techniques – both informative and enjoyable."


Maak je keuze

20 % korting als je jaarlijks betaald

Ikebana Lerares: ILSE BEUNEN


Ilse Beunen is al meer dan 30 jaar Ikebana lerares. Zij werd gepassioneerd door Ikebana tijdens haar 11 jarig verblijf in Japan waar zij zich de kunst van Sogetsu Ikebana eigen maakte. Ze deelt haar ikebana avonturen en creaties op haar Facebook pagina met meer dan 22.000 volgers, en in haar wekelijkse nieuwsbrief die bezorgd wordt aan meer dan 15.000 lezers.

Ze is gepassioneerd door Ikebana en startte een online cursus om de ikebana leer en filosofie te verspreiden. Momenteel volgen andere leraren haar internationale workshops en online cursussen.

Ilse was de vorige voorzitster van de Sogetsu Ikebana Studiegroep in België en kreeg de Sogetsu 90th Anniversary Commemorative Overseas Akane Teshigahara Award voor haar studies en inspanningen om de kennis van ikebana te verspreiden.

Trailer Video

Emoties uitdrukken


De video's zijn onderverdeeld in modules. Herfst, Zomer, Plezier met bladeren, Ongewone vormen, zijn enkele voorbeelden van modules. Elke module heeft 4 tot 6 arrangementen. De video hieronder is de trailer voor de module over het uitdrukken van emoties met ikebana.

Maak je keuze

20 % korting als je voor een jaar kiest

Veel gestelde vragen


Wanneer krijg ik toegang?

Je krijgt toegang vanaf het moment dat je inschrijft. Wij sturen je een gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail.

Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?

Je kan op elk moment opzeggen. Voor het maandabonnement kan je maandelijks opzeggen. Als je voor het jaarabonnement hebt gekozen, krijgt u een korting van 20%. En kun je jaarlijks opzeggen.

Ik heb nooit ikebana gedaan. Is een lidmaatschap interessant voor mij?

Ja, dat is het zeker. Er zijn cursussen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Als je je verloren voelt in alle verschillende modules, laat het ons weten en we zetten je op het juiste spoor.

Ik ben al student bij een lokale leraar. Zijn deze cursussen interessant voor mij?

Wij denken van wel. Het is een geweldig hulpmiddel om de technieken en schikkingen die je met je leraar hebt geleerd thuis nog eens door te nemen. Als je nog geen plaatselijke leraar hebt, raden we je aan er een te zoeken. Het zal je helpen om sneller te leren.

Kan ik de lessen overal bekijken?

Je kunt de lessen bekijken op mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, maar je hebt wel een internetverbinding nodig.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt na betaling onbeperkt toegang tot deze cursus zolang je geabonneerd bent en op alle apparaten die je bezit. Je hebt ook toegang tot cursussen die we in de toekomst zullen plaatsen. Je kan ook elke les meerdere keren bekijken.

Zullen jullie nieuwe video's en cursussen plaatsen?

Gemiddeld publiceer ik elke maand een nieuwe module met ongeveer 4 lessen.

Kan ik certificaten krijgen na jullie lessen?

Als je certificaten wilt halen of verder wilt komen als leraar, zul je ook zoom of face-to-face lessen moeten volgen bij een bevoegde leraar. Ik kan je helpen er een bij jou in de buurt te vinden. Als je er geen kunt vinden, ben je welkom op mijn internationale lessen die ik regelmatig organiseer.

www.ikebana.be 

[email protected]

+32 473 75 43 73

e-courses.ikebana.be is part of BNI bvba, Onafhankelijkheidslaan 5, B-2020 Antwerp, Belgium  VAT: BE 0882.822.734