Onthaast, Wees Creatief en Geniet van de natuur

Geniet nog meer van Ikebana

Ikebana Video's

Elke week een nieuwe schikking!

Je hebt toegang tot alle lessen en deze die we nog gaan publiceren. Alle lessen gepubliceerd na maart 2021 zijn ondertiteld in het Nederlands.

Ilse's ikebana kanaal inspireert docenten, gevorderden en beginnende ikebanisten. Maar is het iets voor jou?

 • Je wilt je ikebana reis verderzetten maar je zit vast.
 • Je bent op zoek naar een haalbaar idee om je volgende workshop te organiseren. 
 • Je wilt je technieken snel bijspijkeren.
 • Je wilt nagaan of je de diagrammen voor de plaatsing van de hoofdstammen begrijpt.
 • Je hebt tijd en moeite gestoken in het onthouden hoe bepaalde technieken precies werken.
 • Je wilt meer weten over de achtergrond en principes van ikebana.

Als één van de bovenstaande punten je aanspreekt, zullen de +200 kwaliteitsvideo's met uitleg over technieken, principes en inspirerende ideeën voor schikkingen je verder helpen op je ikebana-reis. Bovendien publiceert Ilse elke week een nieuwe video. 

BEKIJK HIERONDER DE TRAILER VAN EEN VAN DE VIDEOMODULES
TRAILER: Hoe fixeer je materiaal in grote en onregelmatige vazen?Wat bieden we aan?

 • Gedetailleerde uitleg en hoogwaardige close-ups van technieken
 • Diepgaande antwoorden op het waarom en hoe van de ikebana ontwerpen
 • Veel ideeën voor jou of je leerlingen
 • +200 doe-het-zelf video's om simpele en meer gevorderde schikkingen te maken, georganiseerd in thematische modules.
 • Leer over planten en match de schikkingen met de vier seizoenen.

  Alle videos gepubliceerd na februari 2021 zijn ondertiteld in het Nederlands. Je vindt een voorbeeld onderaan deze pagina.

Reviews by our members


Read here the reviews of some of our members.

Louise Worner
Sogetsu Ikebana Teacher


"Ilse is a creative and passionate Sogetsu ikebana teacher. Her extensive experience, and clear explanations make her a wonderful teacher for both beginner and experienced ikebanaists. Ilse teaches face-to-face classes in her atelier, as well as weekly e-courses. Ilse's e-courses are a great way for anyone living outside of Belgium to follow her classes and learn a creative approach to ikebana."


Mary Pearson,
Sogetsu Ikebana Teacher


"Continuing development is important and Ilse’s lessons have added an extra dimension to my ikebana studies. The topics are well presented with clear explanations, sharing tips and techniques – both informative and enjoyable."


Maak je keuze

20 % korting als je jaarlijks betaald

Ikebana Lerares: ILSE BEUNEN


Ilse Beunen is al meer dan 30 jaar Ikebana lerares. Zij werd gepassioneerd door Ikebana tijdens haar 11 jarig verblijf in Japan waar zij zich de kunst van Sogetsu Ikebana eigen maakte. Ze deelt haar ikebana avonturen en creaties op haar Facebook pagina met meer dan 24.000 volgers, en in haar wekelijkse nieuwsbrief die bezorgd wordt aan meer dan 20.000 lezers.

Ze is gepassioneerd door Ikebana en startte een online video kanaal om de ikebana leer en filosofie te verspreiden. Momenteel volgen andere leraren haar internationale workshops en online cursussen.

Ilse was de vorige voorzitster van de Sogetsu Ikebana Studiegroep in België en kreeg de Sogetsu 90th Anniversary Commemorative Overseas Akane Teshigahara Award voor haar studies en inspanningen om de kennis van ikebana te verspreiden. Ze is ook de auteur van twee ikebana boeken, "Exploring Ikebana" en "Inspiring Ikebana".

Trailer Video

Emoties uitdrukken

De video's zijn onderverdeeld in modules. Herfst, Zomer, Plezier met bladeren, Ongewone vormen, zijn enkele voorbeelden van modules. Elke module heeft 4 tot 6 schikkingen. De video hieronder is de trailer voor de module over het uitdrukken van emoties met ikebana.

Maak je keuze

20 % korting als je voor een jaar kiest

Veel gestelde vragen


Wanneer krijg ik toegang?

Je krijgt toegang vanaf het moment dat je inschrijft. Wij sturen je een gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail.

Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?

Je kan op elk moment opzeggen. Voor het maandabonnement kan je maandelijks opzeggen. Als je voor het jaarabonnement hebt gekozen, krijgt u een korting van 20%. En kun je jaarlijks opzeggen.

Ik heb nooit ikebana gedaan. Is een lidmaatschap interessant voor mij?

Ja, dat is het zeker. Er zijn cursussen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Als je je verloren voelt in alle verschillende modules, laat het ons weten en we zetten je op het juiste spoor.

Ik ben al student bij een lokale leraar. Zijn deze cursussen interessant voor mij?

Wij denken van wel. Het is een geweldig hulpmiddel om de technieken en schikkingen die je met je leraar hebt geleerd thuis nog eens door te nemen. Als je nog geen plaatselijke leraar hebt, raden we je aan er een te zoeken. Het zal je helpen om sneller te leren.

Kan ik de lessen overal bekijken?

Je kunt de lessen bekijken op mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, maar je hebt wel een internetverbinding nodig.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt na betaling onbeperkt toegang tot deze cursus zolang je geabonneerd bent en op alle apparaten die je bezit. Je hebt ook toegang tot cursussen die we in de toekomst zullen plaatsen. Je kan ook elke les meerdere keren bekijken.

Zullen jullie nieuwe video's en cursussen plaatsen?

Gemiddeld publiceer ik elke maand een nieuwe module met ongeveer 4 lessen.

Kan ik certificaten krijgen?

Als je certificaten wilt halen of verder wilt komen als leraar, zul je ook zoom of face-to-face lessen moeten volgen bij een bevoegde leraar. Ik kan je helpen er een bij jou in de buurt te vinden. Als je er geen kunt vinden, ben je welkom op mijn internationale lessen die ik regelmatig organiseer.

www.ikebana.be 

[email protected]

+32 473 75 43 73

e-courses.ikebana.be is part of BNI bvba, Onafhankelijkheidslaan 5, B-2020 Antwerp, Belgium  VAT: BE 0882.822.734